27 mei 2015

Vandaag werd de tweede editie van het Taalcentrum Volleybaltoernooi gehouden. In de sportlessen is er veel geoefend en 80 leerlingen deden vandaag mee. In drie rondes werd er gestreden
Volleyballen! Een echt toernooi. Met scheidsrechters, medailles, teamgenoten uit verschillende klassen, prachtige acties en heel veel plezier.
’s Ochtends begonnen de eerste 5 jongens teams. Nadat elk team vier wedstrijden had gespeeld, mochten de beste twee teams de finale spelen. Want uiteindelijk kan er maar één team de beste zijn. Na een beetje wennen aan het samenspelen en elkaar helpen met de wisselregels en konden de wachtende teams en scheidsrechters genieten van mooie wedstrijdjes. Na een spannende stapten Tarik, Qais, Edwar en Albin als winnaars van het veld. Zij kregen allemaal een medaille.
Na de kleine pauze kwam er weer een groep jongens. Ook hier waren de jongens uit verschillende klassen ingedeeld in teams. Na een poulefase van vier wedstrijden per team, mochten ook hier de twee beste teams de finale spelen. Deze werd gewonnen door het team van Tarik, Csongi, Mohamed, Ibrahim en Azeez.
’s Middags waren de volgende zes teams aan de beurt, ditmaal de meiden. Zij speelden allemaal twee maal twee wedstrijden in de poule en daarna de finale.
Juf Nicole en juf Marjolein kwamen ook nog aanmoedigen. ’s Ochtends hadden we al gezien dat volleybal echt een teamsport is, je kan het niet alleen oplossen, je moet samen spelen. En dat gebeurde weer erg goed. Kijk maar eens goed naar de foto’s, dan zie je hoe iedereen aan de beurt komt en soms twee leerlingen tegelijkertijd de bal spelen.
De finale werd gewonnen door het team van Sümeyye, Karina, Marwa, Nawal en Afnan.
Omdat er zo sportief gespeeld werd er ’s middags een extra medaille uitgereikt. Heel veel meiden hielpen elkaar en gaven elkaar de kans om te scoren.
De Fair Play prijs ging naar Khatelyn.
Iedereen bedankt voor de enthousiaste deelname. En kampioenen en winnaar van de Fair Play-prijs: gefeliciteerd.
Geniet nog een keer mee van de mooie momenten!
Sportieve groet,
Meester Erik, meester Siemon en meester Tim

Klik hier voor foto's

update 30-05-2015