1 oktober 2015

We hadden vandaag een druk programma!
Er kwamen maar liefst 240 brugklasleerlingen van het Farel op bezoek. Sommigen van hen hebben een vlog gemaakt, en soort videodagboek. Deze filmpjes gaan we nog bekijken in de klassen.

Klas D heeft een film over onze school gemaakt met interviews en beelden van de klassen. Aleix heeft van alle beelden een geheel gemaakt en dit kunnen we hopelijk binnenkort bekijken. De film gaat dan ook naar het Farel.

Alle leerlingen hebben in de klassen met elkaar gepraat, elkaar vragen gesteld en tijdens de Handvaardigheid zelfs kaartjes voor elkaar gemaakt! Het was soms best spannend , maar jullie hebben het prima gedaan. We zijn trots op jullie dat je al zoveel Nederlands kan.

Donderdag 12 november gaan we met een aantal klassen naar het Farel College voor een bezoek. Je hoort nog hoe en wat!
Verder waren er vandaag gastlessen over Dance 4 Life. Charlotte en Kennedy hebben verteld over deze actie en dat er landelijk geld ingezameld wordt voor de bestrijding van Aids. Ze deden dat erg enthousiast en Ken had een emotioneel verhaal. Erg indrukwekkend, leerzaam en jullie waren echt geïnteresseerd! Wat fijn. Ze hebben een kleine demonstratie van de dans laten zien, die jullie ook in de gymzaal gaan oefenen tijdens de sportlessen.

12 november zijn er weer gastlessen en de Grote Finale van de dans is op 1 december, Wereld Aidsdag!! Hoe wij dit gaan uitvoeren zullen we nog bekijken. Als iemand van jullie een goed idee heeft voor het inzamelen van geld, graag!! Denk bijvoorbeeld aan het maken van armbandjes of kunst om te verkopen..Geef je idee door aan je mentor of aan juf Saskia. We kunnen dan samen een plan bedenken.

Vandaag werd er in een aantal klassen ook gewerkt over de komende Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is: Raar maar waar!
Lezen is leuk!

Groetjes, juf Saskia.

Klik hier voor foto's
Klik hier voor foto's handvaardigheid

update 23-11-2015