28 november 2013

Wilco Drukkerij

Op de burgerschapsdag kreeg een groep leerlingen een rondleiding bij een bedrijf in onze buurt de Isselt, Wilco Drukkerij.

De leerlingen van klas A vertellen daarover:


Drukken

Naar dat we gedronken en gepraat hebben, Zijn we naar de afdeling drukken gegaan. Eerst gaan de teksten en foto’s op aluminium platen. De tekst wordt gedrukt en op goede volgorde gezet. De tekst is niet alleen maar zwart en wit maar ook in kleur.
Voor een kleuren druk wordt een ander papier gebruikt dan zwart en wit. Zwart en wit drukken moet goed gecontroleerd worden.
Alle letters moeten even zwart zijn. Daarna ging we naar een andere afdeling.

Karim, Grigor

 

Boeken maken

Wij zijn naar de drukkerij wilco geweest . wij hebben gezien hoe je een boek moet maken. Er zijn 3 stappen . wij beschrijven de laatste stap de buiten kant van een boek. De boeken moet op een stapel en daarna een plaotie omheen.
Sommige boeken zijn niet goed , daarom moet ze in de container . als het klaar zijn moet ze naar de vrachtwagen . de vrachtwagen moet de boeken naar een winkel brengen .

Parsa en Kuian

 

Welkom BIJ drukkerij

Wij zijn op excursies naar drukkerij Wilco geweest. Eerst zaten wij in een kamer bij elkaar. Wij hebben Fanta en Cola gedronken. Een man van drukkerij Wilco heeft uitgelegd hoe ze een boek maken. Hij legde het goed uit. Wij begrijpen alles hoe je een boek moet maken. Toen zijn we naar de machines gaan kijken. Vervolgens naar het magazijn. Daarna naar het binden en tenslotte naar het inpakken.

Huyen+ Helin

 

Het binden

Wij gaan een verhaal maken over binden.
Je kunt boeken op twee manieren binden, je kunt boeken lijmen en naaien. De boekendie je kunt lijmen zijn dun en dik en de boeken kaft is buigzaam.
De boeken die je kunt naaien zijn dun en dik en zijn kaft is ook dik. En de dikke boeken zijn duurder dan de dunne boeken, want meestal zijn dikke boeken genaaid en de dikke boeken zijn meestal gelijmd, want genaaide boeken gaan langer mee ende gelijmde boeken gaan sneller kapot. De boek plak je niet helemaal, want je moet het apart in stukjes plakken.

Yusein en Youssef

update:12-12-2013