4 april 2013
Thema : Herdenken en Vieren

Het eerste uur was er gewoon les . Vanaf het tweede uur gingen alle klassen een activiteit doen.

Herdenken :
Klas A en G bekeken de film Oorlogswinter. Na de film praatten ze over de Tweede Wereldoorlog en hebben ze samen een verslagje gemaakt.

Vieren:
Klas D en G hebben een filmpje gezien over koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en de Troonswisseling. In de klas hebben ze posters en kronen gemaakt.
Elizabeth, Mayongba en Yousaf hebben geoefend voor een klein toneelstukje : ze waren even Beatrix, Maxima en Willem-Alexander.
Klas F heeft een schoolfeest voorbereid. Ze hebben bedacht dat er een discofeest komt op de COV, wat er moet gebeuren voor die avond en welke boodschappen er gedaan moeten worden. Ze hebben ook een uitnodiging gemaakt en posters. De posters komen binnenkort in de school te hangen!
Klas H heeft gepraat over verschillende feesten en welke kleren je dan aantrekt. Iedereen had van te voren al kleding van huis meegenomen.
Toen ze verkleed waren, heeft juf Ismena mooie foto’s van ze gemaakt. De leerlingen gingen daarna nog posters van de feesten maken.

Bekijk alle foto’s op de site !! Meneer Traas en juf Ismena : bedankt!

Klas B en C waren deze keer aan de beurt om naar de bibliotheek te gaan. Ze liepen daar met z’n allen naar toe. Ze kregen in de bieb een uitleg van een medewerkster en hebben een film bekeken. Er was ook een rondleiding om te zien waar je de verschillende boeken en ander materiaal kunt vinden.

Saskia van Weerd

Klik hier voor foto's

update 15-04-2013