11 december 2012

Elke week, elke les en zomaar tussendoor de vraag werd gesteld, ‘wanneer is het voetbaltoernooi?’. En nu was het eindelijk zover. Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi.

In de lessen hebben we geoefend op overschieten, samenspelen en verdedigen. Speelden we wedstrijdjes, twee tegen twee op een klein veld of vier tegen vier op een groot veld. En oefenden we met jongens en meisjes en klein en groot door elkaar.

Maar dinsdag 11 december speelden we in drie categorieën, grote jongens, kleine jongens en meisjes. Spannend was het de hele dag. Docenten kwamen kijken, klasgenoten wilden graag weten wie er ging winnen en zelfs oud leerlingen waren aanwezig. De een om zijn broer aan te moedigen en de ander om scheidsrechter te zijn.

De spanning was ook te zien in het gedrag van de voetballers en voetbalsters. Blij zijn bij een goal of overwinning, teleurstelling bij verlies en soms een tikje teveel uit frustratie. Alles zat er op en er aan. Uiteindelijk konden er maar drie teams winnen.

Bij de grote jongens werd gespeeld in een poule van vijf teams. De laatste wedstrijd moest de beslissing geven. Doordat FC31 won werd de andere grote favoriet tweede. Voor FC31 speelden: Hossein, Karim, Yohannes en Mohsen.

Bij de kleine jongens speelden de teams eerst twee poulewedstrijden. Daarna konden nog vier teams in de finale komen. Uiteindelijk speelden Real Madrid en Chelsea de finale, waarin Real Madrid won. Dat betekent dat Mohamed, David en Piotr zich kampioen mogen noemen.

Vier teams bij de meiden moesten strijden voor de eerste plek. Dat deden ze eerst in de poule. Daarna konden alle teams nog in de finale komen, maar dit werden uiteindelijk de nummers een en twee uit de poule: Manchester United en de Backstreet Girls. Aan het eind van de middag mochten de Backstreet Girls met Esther, Najma, Sarah en Olga zich Kampioen noemen.

Kampioenen: gefeliciteerd met jullie overwinningen. Allemaal bedankt voor de mooie sportdag. En op naar volgend jaar.

Sportieve groet,

Meester Erik, meester Siemon en Bartimée


Klik hier voor foto's

update 17-12-2012