19 december 2012

Wow wat een geweldige burgerschapsdag hebben we vandaag gehad !
Alle leerlingen van de COV waren verdeeld over een aantal onderdelen.
Er was dans, powerpoint presentatie maken, rap, kleding maken, drama (theater), rap, hapjes maken en decor + versieringen maken.
Voor de onderdelen dans, rap en drama waren er speciaal docenten gekomen van de organisatie Born2entertain. Deze leerkrachten hebben het voor elkaar gekregen om onze leerlingen in een 3-tal uren een echte dans aan te leren, jongens te leren rappen en hun eigen rap te schrijven, en een eigen theaterstuk te ontwerpen en ook te spelen. Tussen al het oefenen en werken door werden er heerlijke hapjes gemaakt en rondgebracht door de cateringploeg. Met een gevulde maag kon iedereen heel goed werken.
Van alle andere onderdelen werd er om 12.30 een fantastische presentatie gegeven. De kantine was versierd door de decorploeg met kerststerren en slingers en zij hadden t-shirts beschilderd voor de rappers.
De dansploeg begon met een spetterend optreden waar de vonken vanaf vlogen WOW , dit was helemaal te gek. Alle dansers waren gekleed in hele mooie roze outfits die weer door de kledingmakers waren gemaakt.
Na dit optreden gingen de meisjes en jongens van het theater helemaal op in hun eigen versie van Romeo en Julia. Wat een mooi toneelstuk met als thema vriendschap en liefde. Onze leerlingen kunnen geweldig acteren (kan meester Erik nog wat van leren). Ook zij werden na afloop beloond met het welverdiende applaus van het massaal toegestroomde publiek. Ontzettend leuk ook dat er ouders,verzorgers en andere familieleden kwamen kijken.
Als laatste volgde de presentatie van de rappers. Dit was ook héél vet. Zij hadden les gekregen van een echte “gangster”.
De kantine van de COV plofte bijna uit elkaar door deze supercoole raps van onze leerlingen.
Als rode draad bij alle presentaties draaide er een professionele powerpoint met daarin het thema vriendschap verwerkt . Mooie beelden en plaatjes afgewisseld met teksten over vriendschap en Kerst.
Het was enorm mooi om te zien hoe alle afzonderlijke onderdelen als een ware éénheid bij elkaar kwam en tot één geweldige presentatie door de leerlingen werd neergezet. Na afloop kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde burgerschapsdag en afsluiting van het schooljaar 2012.

Groetjes van de Burgerschapsgroep


Na de presentaties hebben we afscheid genomen van een aantal leerlingen.
Sommigen starten na de Kerstvakantie met een nieuwe opleiding, anderen nemen afscheid omdat ze gaan verhuizen en een aantal moet helaas gedwongen Nederland verlaten.

Bilal, Fereshta, Googn, Kacper, Fadhel, Mohammed, Ali, Ashour, Manuel, Merveille, Ayaan, Esther, Sarah, Amber, Anna, Arman en Angela
We wensen jullie allemaal een mooie toekomst:

Alle medewerkers van de COV

Klik hier voor foto's

update 21-12-2012